Happynessyoga & Happiness

'Teach what is inside you. Not as it applies to you, to yourself, but as it applies to the other' (by Tirumalai Krishnamacharya)

Happynessyoga & Happiness

De naam Happynessyoga vindt zijn oorsprong in Happiness oftewel 'blij' zijn. Ik heb er voor gekozen om de naam te schrijven met een y vanwege het engelse woord Happy. De naam is ontstaan omdat ik van yoga ontzettend happy wordt en vanuit mijn passie voor yoga door mijn jarenlange beoefening ervan. In de eerste jaren was ik vooral zelf op mijn matje met de houdingen aan de slag, zowel thuis als bij yogastudio's. Na een paar jaar raakte ik zo gefacineerd dat ik mij ben gaan verdiepen in de achtergronden van yoga.

Gevoed door het plezier om kennis te delen, ben ik les gaan geven. Al gaande weg is Ashtanga vinyasa yoga mijn basis geworden van waaruit ik les geef.

Hetgeen ik heb geleerd en mijn passie ervoor, deel ik graag met anderen middels het geven van yogalessen, workshops en retraites.

Ik heb de docentenopleidingen Ashtanga yoga Primary (1e serie ), de Ashtanga Yoga Intermediate (2e serie) en Yinyoga gevolgd en succesvol afgerond, beide geaccrediteerd door de Yoga Allianc. Ik voel mezelf nooit uitgeleerd en volg nog steeds diverse yoga en docenten- workshops en opleidingen en sta dagelijks op de mat voor mijn asthanga yoga.

"Happiness is not something ready made.
It comes from your own actions"
-Dalai Lama-

Mijn kijk op yoga

Yoga gaat voor mij over in contact zijn met jezelf. Het doen van yogahoudingen houdt het lichaam soepel, maar is ook de makkelijkste manier om het achtvoudige pad van yoga te zien, te ervaren en te beoefenen, zoals o.a. pranayama, concentratie en meditatie. Elke keer dat je op je mat stapt is weer anders. Jij bent anders, je voelt je anders, je lichaam is anders en als je dat kan ervaren is je yogareis begonnen.

De houding die gister zo lekker voelde, voelt vandaag als een draak en voor mij komt dan de interessante vraag: wat doe je met die wetenschap? Kun je het accepteren, zonder je erdoor te laten beïnvloeden? Zonder te verlangen naar meer, beter, mooier, naar gister? Zonder jezelf in de houding te 'duwen' maar een stapje terug te doen en genoegen te nemen met het moment van nu en daar plezier uit halen?

Nieuwsgierig? Boek een proefles

"The pose begins when you want to leave it."